Nederlands     English  

KI centrum & spoeling embryo's

Onze diensten aan de fokkerij:
New Nordic Horses stalt hengsten voor derden. Onze veearts Wim Housen en een team van hoog gekwalificeerd personeel zijn verantwoordelijk voor de afname, de evaluatie, het klaarmaken van gekoeld en ingevroren sperma, en het bevruchten via kunstmatige inseminatie van de naar het station gebrachte merries. Er worden géén natuurlijke dekkingen in het centrum georganiseerd.

Van een even groot belang voor de hengstenhouders is de permanente opslag en het management van het bevroren sperma. Dierenarts Wim Housen heeft het toezicht op deze fokkerijafdeling, en bewijst al vele jaren uitstekende diagnoses te kunnen stellen bij de fokpaarden, en een expert te zijn in de fokkerij.

Sinds 2011 hebben wij ons toegelegd op het spoelen van embryo's. Bij een succesvolle spoeling wordt de embryo naar een door u gekozen embryotransplantatiecentrum gestuurd in een speciale embryo-box. Op deze manier kan de klant toch opteren voor een embryo-spoeling zonder dat het een tijdsrovende opdracht is.

U kan onze contactpersoon Sarah Vranken best bereiken op het nummer +32 89 704 706 tussen 08.00 u en 16.00 u. Voor al uw vragen omtrent onze tarieven voor het insemineren op ons bedrijf, transport en opslag van ingevroren sperma, of het stallen van uw hengsten in onze faciliteiten.

Wij doen ons best om voor u de best mogelijke resultaten te bereiken.