Nederlands     English  

Wie zijn wij

New Nordic Horses is een bedrijf in Belgisch Limburg, opgericht in 2004 door de uit Noorwegen afkomstige Camilla Hauglin en haar echtgenoot, de dierenarts Wim Housen.

New Nordic Horses is gespecialiseerd in de "cryopreservatie" of het invriezen van paardensperma. De gloednieuwe accommodatie in Meeuwen-Gruitrode met EU-certificatie is uitgerust voor het stallen van hengsten van diverse eigenaars, om via de meest moderne apparatuur ejaculaten af te nemen en in te vriezen. Voor meer informatie omtrent deze afdeling, kan u terecht op deze pagina's.

New Nordic Horses is tevens een quarantaine centrum, waar u terecht kan voor het stallen van alle paarden die vanwege import of export regulaties tijdelijk in afzondering moeten.

New Nordic Horses is ook sinds jaren actief in de paardenhandel, en vooral springpaarden en springpony's vinden hun weg naar nieuwe eigenaars via de stallen in Meeuwen-Gruitrode.

Camilla Hauglin

Camilla begon te trainen bij Daan Nanning in 1988.

Later in haar carrière werkte ze bij Piet Raymaekers. Gedurende menige jaren bracht ze de paarden van handelaar Hans Dings aan de start op nationale en internationale wedstrijden.

Dit alles was een goede basis om dan zelf een handelstal op te richten en in 2000 naar België te verhuizen.

Wim Housen

Dr. Wim Housen studeerde in 1992 af als veearts in de Faculteit Diergeneeskunde van Gent, en specialiseerde zich onmiddellijk in de paarden. Door de jaren heen bouwde Wim zich een praktijk op, en is in het paardenmilieu bekend voor zijn scholing, kennis, ervaring en expertise. Deze dierenartspraktijk is eveneens aan het bedrijf verbonden. Deze afdeling legt zich vooral toe op keuringen, radiologie, artificiële inseminatie, scannen op drachtigheid, embryospoeling, en de behandeling van sportpaarden in het algemeen. Kortom, diergeneeskundige zorg op hoog niveau.